Foxx Trading and Entertainment, Looijenland 55, 6931 VD Westervoort
06 -263 263 22
info@djboris.nl

Biografie

Never Trust The DJ

Het is de lente van 1988 als Boris Wielinga in de plaatselijke krant ziet staan dat het lokale radiostation medewerkers zoekt voor de sportuitzendingen. Al snel hierna begint het radioavontuur van Boris. Na een jaar lang verschillende sportevenementen verslagen te hebben op radio Concorde komt Boris in contact met Dj Peter de Graaff. Deze dj is op dat moment zeer bekend in het Belgische Limburg en ziet in Boris een nieuw talent voor de radio. Na een opleiding van een paar maanden heeft Boris binnen no-time zijn eigen radioprogramma en verhuist al snel naar het populaire radio 2000. Hier doet hij al snel met DJ Nico Ooms ieder zondagochtend een radioprogramma vanaf 10.00u dat binnen de korstte tijd razend populair wordt. Helaas konden de programmabazen van dit radiostation de excentrieke manier van presenteren van deze twee jonge belhamels niet waarderen en werden ze vriendelijk verzocht om te stoppen met hun succesvolle programma. Beide dj’s besluiten dan ook teleurgesteld om de radiowereld meteen definitief vaarwel te zeggen.

1 november 1990 is een dag uit de geschiedenis die Boris niet snel zal vergeten. Het was de eerste keer dat hij voor een volle zaal mocht draaien en dat ging ook nog eens bijzonder succesvol. Discotheek de Postiljon zat die middag meteen sinds weken weer helemaal afgeladen vol en de sfeer was uitermate gezellig. Maar Boris was bij thuiskomst zo ontzettend moe van de inspanningen en de zenuwen dat hij om zeven uur ‘s avonds meteen al naar bed toe ging. Toch besloot eigenaar Luc Berreire van de Postiljon uit Lommel Boris meteen te strikken om voortaan iedere woensdagmiddag voor de schoolgaande jeugd te komen draaien. Hierna volgde al snel de zondagmiddag erbij en de officiële carrière van Boris als DJ had een aanvang genomen.

Na bijna twee jaar in de postiljon gedraaid te hebben vertrok Boris naar Centerparcs de Vossemeren om daar in de discotheek THE FOX te draaien. Ook dit was een zeer goede leerschool voor iedere dj dus ook voor Boris. Met veel plezier denkt hij nog wel eens terug aan deze tijd waarin de tent vaak helemaal op zijn kop ging.

In dezelfde periode start hij samen met zijn beste vrienden een heuse drive in show. Met deze drive in show die de naam FOXX ENTERTAINMENT droeg maakten ze stad en land onveilig. Het gebeurde regelmatig dat de heren pas laat in de ochtend weer thuiskwamen van een klus. Zo gebeurde het dan ook dat de heren er snel achter kwamen dat er met een drive in show niet het grote geld te verdienen valt. Eén voor één haakte ze dan ook af om weer op vaste stekken te gaan draaien. Alleen Boris heeft moeite om weer een nieuwe locatie te vinden. De vele discotheken zijn allemaal voorzien van een goede DJ en hebben geen behoefte aan Boris. Hij staat nog wel een tijd in privé club Stars in Lutlommel maar echt bevallen doet het hem niet hier.

En dan slaat het noodlot toe. Na een vakantie in Spanje waarin hij ongelukkig met zijn rug op de rand van een glijbaan belandt kampt Boris met gigantische rugklachten. Na vele onderzoeken is de uitslag bekend. Een hernia onderaan in de rug die alleen nog maar operatief kan worden verholpen. Twee zware operaties en een jaar lang revalideren zetten Boris helemaal buiten in de wereld van de muziek. Niemand wil hem nog hebben en hij heeft er geen hoop meer op dat hij ergens als dj aan de bak zal komen. Juist in deze periode waarin hij vanwege zijn rug ook al geen ander werk kan vinden komt hij Toon en Jolanda tegen van bar-dancing Brasilia uit Lloret de Mar in Spanje.

Zij hebben wel vertrouwen in Boris en ze bieden hem de mogelijkheid om te komen draaien in Spanje. Hier leert hij Dj Gert kennen en samen zorgen zij ervoor dat de Brasilia alle records breekt. Vele legendarische verhalen komen er hier nog vandaan met als absolute topper de avond dat het omzetrecord werd gebroken. Een betere leerschool als in een vakantieoord als Lloret de mar kun je niet hebben en Boris is dan Toon en Jolanda dan nog altijd heel veel dank verschuldigd voor de kans die zij hem toen geboden hebben. Ook in de zomer van 1997 gaat Boris terug naar Brasilia, ditmaal zonder zijn inmiddels goede vriend Gert (voor vrienden Gertje). Dit jaar wordt dan ook een zwaar jaar maar weer een zeer goede leerschool. Hij staat hier al snel bekend als DJ Belg met zijn befaamde Tina Turner act. Het is in dit jaar dat hij Erik Meester en Ewout Haanstra uit Arnhem tegenkomt. Deze heren bezitten een après-skibar in Val Thorens Frankrijk en ze weten Boris te strikken om hier in de winter te komen draaien. Na terugkomst in België heeft Boris hier toch weinig zin in en hij gaat draaien in Café The Movies aan het stationsplein in Eindhoven. Toch blijft hij contact houden met de heren uit Arnhem. En als zij een horecazaak gaan openen in Arnhem is Boris snel overgehaald om in Arnhem één van de betere feesttenten van Nederland mee te helpen op te starten. Het was wel even zoeken want waar lag Arnhem en de Korenmarkt had Boris ook nog nooit van gehoord.

Toch wordt de overgang naar après-skibar Bumpers een succes en geniet Boris al snel regionale faam als DJ Jagermeister. Legendarisch is de eerste Koninginnedag waarin Dj Jagermeister al om elf uur in de morgen begint met draaien en dit zonder pauze volhoudt tot drie uur ’s nachts. Een non-stop optreden van zestien uur!!!!!!!! Bij deze nog altijd dank voor diegene die de twee broodjes kroket die dag haalde zodat ook de maag nog ander vulsel kreeg als alleen drank. De eerste twee jaar staat Dj Jagermeister iedere donderdag, vrijdag en zaterdag in de Bumpers maar daarna volgt alleen nog maar de zaterdag. Op de donderdag en de vrijdag gaat hij draaien in Sjors en Sjimmie in Nijmegen. Alleen hier bevalt het hem niet zo super goed en hij houdt het daar dan ook maar een jaar vol.

Nadat één van de twee eigenaren een nieuwe zaak begint in Doetinchem gaat Boris mee voor de vrijdagavond. Na het eerste half jaar iedere vrijdag te draaien verandert hij het op eigen verzoek snel naar 1 keer in de twee weken.
In maart 2002 stapt hij na een hoogopgelopen meningsverschil per direct op bij Bumpers. Binnen de kortste tijd krijgt Boris verschillende aanbiedingen om ergens te draaien. Hij kiest tenslotte voor één van zijn favoriete café’s uit zijn eigen jeugd.
Muziekbar Old Dutch aan de markt in Valkenswaard. Hier vindt hij heel snel zijn draai en voelt hij zich weer lekker thuis tussen de Brabanders. Zijn naam als DJ Jagermeister wordt hier stopgezet want Jagermeister drinken en terug naar Westervoort rijden is niet echt verstandig. Vanaf hier heet hij dus eigenlijk gewoon weer DJ Boris. In maart 2003 komt Boris toevalligerwijs weer in contact met Erik Meester van après-skibar Bumpers en de uit de hand gelopen ruzie wordt in een goed gesprek weer snel bijgelegd. Een terugkeer naar Bumpers was daarna dan ook weer een logisch gevolg. Alleen niet meer voor de zaterdag want die was al bezet en Boris stond al in Valkenswaard maar dit keer voor de donderdagavond. In september 2005 komt er weer een einde aan de carriere van DJ Boris in Bumpers en concentreert hij zich van zondag tot en met vrijdag alleen nog maar op losse boekingen door het land en zijn maatschappelijke carrière. Na 8 jaar en 360 optredens verder in Old Dutch stopt DJ Boris in 2010 in Valkenswaard. Vanaf dat moment doet hij alleen nog maar losse boekingen in het land.